Tweakers 7.5 - v1.2.0

Door _eXistenZ_ op woensdag 8 januari 2014 09:26 - Reacties (33)
Categorie: Updates, Views: 6.371

Na een poos geen updates te hebben verstrekt, heeft Tweakers.net dermate veel aangepast dat Tweakers 7.5 steeds verder kapot ging, en met het onlangs uitgebrachte responsive design (wat wel top is op mobiele devices!), was de maat vol ;)

Daarom heb ik gister weer eens flinke grote schoonmaak gehouden.

http://exhost.nl/etc/tweakers.net/tweakers7_style_topic/tweakers-ex-11.jpg

Wat is er zoal veranderd?

* Tweakers is teruggegaan van 4 naar 3 nieuwsitems vanwege het responsive design. Deze heb ik in de gedachtegang van Tweakers 7.5 weer rechts uitgelijnd en gestijld, net als de 4 nieuwsitems eerder ook waren.
* Op GoT waren posts niet meer mooi. Dit is gefixt.
* De zoekbalk is over de gehele site weer strakgetrokken, de tekst stond er half scheef in etc.

Tevens heb ik - dankzij het nieuwe Github Pages - iets opgezet waarmee het userscript de CSS direct van Github trekt door Github als CDN te gebruiken, waardoor we effectief gezien auto-updates hebben. Als ik wat fix en het push naar Github, heeft iedereen direct die fixes binnen \o/

Update-linkjes staan aan de rechterkant -->

Zoals altijd geldt: bij goede ideeën ontvang ik graag PullRequests op Github, op Github kunnen ook bugjes gemeld worden.

Volgende: Tweakers 7.5 - Static header update 08-'14 Tweakers 7.5 - Static header update
Volgende: Tweakers 7.5 - v1.1.8 06-'13 Tweakers 7.5 - v1.1.8

Reacties


Door Tweakers user Aionicus, woensdag 8 januari 2014 09:43

Dit ziet er een beetje uit zoals hoe vroeger tweakers was , het heerlijke goede design zoals we gewend waren (al vind ik deze nog wel een beetje wit ^^)

ik ga je script is gebruiken den ik om het ook weer iets meer richting tweakers v6 te laten lijken , dat was in mijn optiek nog een echte tweakers feeling. 7 en 7.5 zijn ook wel leuk maar door al dat wit krijg ik toch vaak wel wat hoofdpijn op mijn led monitor.

bedankt voor je post en je script ! :D

Door Tweakers user Inuyasha, woensdag 8 januari 2014 10:25

Ziet er goed uit! Vraagje: hoe activeer ik dit script in Chrome? Want met alleen slepen in de Extensions sectie kom ik er helaas niet.

Door Tweakers user Barleone, woensdag 8 januari 2014 11:05

Leuk dit.. het jammere van tweakers 7 zelf is dus dat ik niet meer productief ben, gewoon omdat de site me niet meer kon bekoren. Resultaat is dat ik niet genoeg karma maak per half jaar, en dus: WEG CUSTOM CSS. :-(

Ik baal nog altijd van het verdwijnen van tweakers 6.

Als ik dit in een vanilla Chrome kan krijgen houdt ik me aanbevolen, je werk ziet er tof uit. Dank, ook al kan ik er niet 1-2-3 gebruik van maken.

Door Tweakers user _eXistenZ_, woensdag 8 januari 2014 11:10

Ik heb het even getest (Chrome 31 op Windows 7 Professional) en ik kan het als volgt installeren:

* Hier rechts op de download-link klikken
* Op userscripts.org op de knop 'Install' klikken
* In de balk onder in Chrome op 'Continue' klikken
* In Chrome een nieuw tab openen en daarin naar chrome://extensions/ toe gaan
* Het venster van Chrome verkleinen en vanuit de map Downloads het gedownloade .js-bestand in de extension list van Chrome slepen.

Hierna is bij mij Tweakers 7.5 netjes geïstalleerd in Chrome :)


/edit

Hmm, daarna werkt de theme nog niet, ook als is het userscript geïinstalleerd...

Het allermakkelijkste is dan toch via TamperMonkey, gewoon installeren, en dan even naar de Install-link gaan en op Install klikken, dan installeert ie wel zonder gezeur direct in chrome en werkt het top!

[Reactie gewijzigd op woensdag 8 januari 2014 11:21]


Door Tweakers user Inuyasha, woensdag 8 januari 2014 11:21

Thx! Met TamperMonkey werkt het inderdaad wel.

Door Tweakers user kamerplant, woensdag 8 januari 2014 12:34

Ik mis altijd nog de eerste layout: Prettige kleuren, overzichtelijk en niet zo veel poespas.

http://tweakers.net/wot

Door Tweakers user _eXistenZ_, woensdag 8 januari 2014 12:54

:P

[Reactie gewijzigd op woensdag 8 januari 2014 12:54]


Door Tweakers user Analoge, woensdag 8 januari 2014 13:53

Ziet er erg goed uit. Ik heb alleen 1 bug gevonden zover.
Als je op de homepagina de dropdown list van je account opent kan je niet op alle links klikken. Op andere pagina's is dit geen probleem.

Top werk :D

Door Tweakers user _eXistenZ_, woensdag 8 januari 2014 14:08

Welk OS en welke browser gebruik je?
En op welke links kun je niet klikken?

Als je me dat kan vertellen kan ik er even naar kijken :)

Door Tweakers user Analoge, woensdag 8 januari 2014 14:50

Ik heb het met de volgende OS en Browsers:
 • Windows 7 Professional
 • Chrome (Versie 31.0.1650.63 m) + Tampermonkey
 • Firefox 26.0 + Greasemonkey
Ik kan alleen op de volgende links klikken:
 • Profiel
 • Productreviews
 • Wenslijst
Ik kan geen screenshots voor je maken want de cursor komt er niet op terug :(

Ik kan je wel ongeveer vertellen wat er gebeurd. De afbeelding lijkt voor de dropdown te komen. Waardoor de links van de dropdown die met de image overlappen niet klikbaar meer zijn.

Hopelijk helpt dit je.

Door Tweakers user Analoge, woensdag 8 januari 2014 14:54

Ik heb zelf even zitten klooien en het is op te lossen door de class 'fpaItemsWrapper' de volgende css attributen mee te geven:
 • position: relative;
 • z-index: 1
Hierdoor komt de afbeeldingen achter de dropdownlist te staan en zijn alle links weer klikbaar.

Edit:
Het komt alleen voor als je je 'Dichtheid' van de site op compact hebt staan.

[Reactie gewijzigd op woensdag 8 januari 2014 15:07]


Door Tweakers user eL_Jay, woensdag 8 januari 2014 15:00

Leuk, maar voor mij veel te licht. (ik probeer al het witte door 169,169,169 grijs te vervangen zodat ik snachts geen zonnebril nodig heb)

Door Tweakers user Misha, woensdag 8 januari 2014 15:02

Tweakers is teruggegaan van 4 naar 3 nieuwsitems vanwege het responsive design. Deze heb ik in de gedachtegang van Tweakers 7.5 weer rechts uitgelijnd en gestijld, net als de 4 nieuwsitems eerder ook waren.
Dat is onjuist. Het responsive design heeft niets te maken gehad met de nieuwe ankeilers. :) Dat zijn twee gescheiden projecten geweest die, doordat het responsive design een kleine vertraging had opgelopen, uiteindelijk gelijktijdig gelanceerd zijn. ;)

Door Tweakers user _eXistenZ_, woensdag 8 januari 2014 16:44

Ah, dat was dan een aanname die ik gedaan heb :) Omdat ze tegelijkertijd gelanceerd werden ben ik hier ten onrechte van uit gegaan dan :)

@ Analoge, ik heb hier nog nooit aan die settings gezeten want daarvoor draaide ik al Tweakers 7.5 denk ik :) Het zal dan een subclass zijn in CSS die mijn style weer overschrijft, wellicht moet ik nog iets explicieter declareren.

Overigens maakt het niet uit wat voor settings je kiest want ik forceer een data-dichtheid die hoger ligt dan met om het even welke setting van vanilla Tweakers.net beschikbaar is (t.o.v. vanilla settings 'Normaal' is er 100% méér data boven de "vouw").

@ all: ik ben mij er van bewust dat ik soms te expliciet een stijl overschrijf terwijl dit met minder selectors af zou kunnen, maar ik verwacht niet dat iemand hun eigen stylesheets over / na de mijne inlaadt (kan dat nog in moderne browsers? Ooit was het zo bedoeld...), dus in dit geval maakt het niet uit denk ik :)

[Reactie gewijzigd op woensdag 8 januari 2014 16:48]


Door Tweakers user las3r, woensdag 8 januari 2014 23:29

Thanks man, ik had deze nog niet eerder gezien :)

De tips voor TamperMonkey helpen, ik heb het nu draaien onder Chrome, en wat een verademing.

Door Tweakers user Musta, woensdag 8 januari 2014 23:29

Thanks! Ik vind dit veel beter uitzien da wat er nu is.. Alleen hoe kan ik dat witte achtergrond wat donkerder maken? Krijg er hoofdpijn van bijna..

Door Tweakers user _eXistenZ_, donderdag 9 januari 2014 00:02

@ iedereen die de achtergrond zo wit vindt:

Normaliter is toch de _hele_ site zo? Komt dit doordat nu het middelste witte stuk extra wit afsteekt tegen de donkere zijkanten? Meerdere mensen melden het, dus hoewel ik het nog niet helemaal kan thuisbrengen, is het wel een valide klacht natuurlijk :)

Zelf de achtergrondkleur iets donkerder maken kan lastig, want de CSS wordt geladen van github.io, dus die kunnen jullie niet zo aanpassen.

Ik zou kunnen kijken of ik een donker-toggle kan inbouwen met een knopje ofzo, iig wordt het wel aardig lelijk als ik zonder verdere maatregelen zomaar de witte achtergrond een donkerdere kleur geef dus daar moet ik wat op verzinnen.

[Reactie gewijzigd op donderdag 9 januari 2014 00:03]


Door Tweakers user CH4OS, donderdag 9 januari 2014 00:26

Gelukkig, je leeft nog! ;) Hahaha!
Baalde best wel dat updates uitbleven, maar gelukkig is er weer een update. :) Ik ga het gelijk installeren! Toppie!

Is er alleen een manier, om de #categoryBar uit te schakelen en de zoekbalk toch goed hebben staan boven de items van de caroussel?
Barleone schreef op woensdag 08 januari 2014 @ 11:05:
Leuk dit.. het jammere van tweakers 7 zelf is dus dat ik niet meer productief ben, gewoon omdat de site me niet meer kon bekoren. Resultaat is dat ik niet genoeg karma maak per half jaar, en dus: WEG CUSTOM CSS. :-(

Ik baal nog altijd van het verdwijnen van tweakers 6.

Als ik dit in een vanilla Chrome kan krijgen houdt ik me aanbevolen, je werk ziet er tof uit. Dank, ook al kan ik er niet 1-2-3 gebruik van maken.
GreaseMonkey voor Firefox en - zoals ik in de reacties lees - Tempermonkey voor Chrome.
_eXistenZ_ schreef op donderdag 09 januari 2014 @ 00:02:
Zelf de achtergrondkleur iets donkerder maken kan lastig, want de CSS wordt geladen van github.io, dus die kunnen jullie niet zo aanpassen.
Mensen met custom CSS kunnen natuurlijk de CSS kopiëren en plakken in het veld voor custom CSS.
Ik zou kunnen kijken of ik een donker-toggle kan inbouwen met een knopje ofzo, iig wordt het wel aardig lelijk als ik zonder verdere maatregelen zomaar de witte achtergrond een donkerdere kleur geef dus daar moet ik wat op verzinnen.
Volgens mij ben je een heel eind als #layout een achtergrondkleur krijgt, bij mij staat die dan ook op #444;. ;)

[Reactie gewijzigd op donderdag 9 januari 2014 11:25]


Door Tweakers user Rostvertol-Mil, donderdag 9 januari 2014 09:24

Nog een bug: Als je de achtergrond donkerder sleept bij de instellingen rechts bovenin veranderd de breedte van het witte middenvak en gebeuren er meer rare dingen.

Door Tweakers user _eXistenZ_, donderdag 9 januari 2014 17:59

De achtergrond is - als ik het zo lees bij velen - wit, en als CptChaos aangeeft dat de achtergrond mooier is op #444, is er iets aan de hand waardoor jullie theme niet goed laadt denk ik, want dat staat namelijk al in de theme ;)

Voor de goede orde, hier een reference design zoals de theme nu hoort te zijn:

*klik* REFERENCE DESIGN *klik*

Wie andere dingen ziet dan het reference design, graag deze stappen doorlopen:
 • 1: Zet in de opties (wieletje rechtsboven) de Achtergrond op Licht met het Tijd-vinkje uit, en de Grootte op Normaal.
 • 2: controleer of je niet nog andere styles actief hebt voor Tweakers.net (Custom CSS uit de Karma-shop / Greasemonkey / UserStyles / TamperMonkey), zo ja, zet deze uit.
 • 3: Druk op Ctrl-F5 om de boel even goed te reloaden.
 • 4: Werkt het nog niet? Dien een bugreport in op Github (bij voorkeur) of laat hier wat horen. Vermeld daarbij je OS(-versie), browser(-versie) en link bij voorkeur naar een screenshot, die je bijv. op http://imgur.com host.

[Reactie gewijzigd op donderdag 9 januari 2014 18:04]


Door Tweakers user segil, zaterdag 11 januari 2014 00:50

SInds 1.20 ziet de website er ongewijzigd uit, d.w.z. het lijkt alsnog het script geen effect meer heeft. Ik heb de stappen doorlopen, maar geen verschil. Ik heb nu versie 1.1.8 geinstalleerd en dan werkt het weer wel. (afgezien van de schoonheidsfoutjes in de opmaak).
Ik heb geen custom CSS in gebruik, naast dit Greasemonkey script.

Ik kan je een screenshot toesturen, maar de weergave is zoals de Tweakers per default is, zonder aanpassingen.

Door Tweakers user CH4OS, zaterdag 11 januari 2014 01:41

segil schreef op zaterdag 11 januari 2014 @ 00:50:
SInds 1.20 ziet de website er ongewijzigd uit, d.w.z. het lijkt alsnog het script geen effect meer heeft. Ik heb de stappen doorlopen, maar geen verschil. Ik heb nu versie 1.1.8 geinstalleerd en dan werkt het weer wel. (afgezien van de schoonheidsfoutjes in de opmaak).
Ik heb geen custom CSS in gebruik, naast dit Greasemonkey script.

Ik kan je een screenshot toesturen, maar de weergave is zoals de Tweakers per default is, zonder aanpassingen.
Ben je er 100% zeker van dat het custom script in Greasemonkey ook áán staat (enabled)?

[Reactie gewijzigd op zaterdag 11 januari 2014 01:41]


Door Tweakers user segil, zaterdag 11 januari 2014 15:15

Jep, ik heb een paar screenshots gemaakt:

Tweakers zonder Greasmonkey
http://tweakers.net/ext/f/grWrZ9OY4GVkdy8r3ZbzFjcQ/full.png

Tweakers met Greasmonkey en Tweakers 7.5 1.1.8
http://tweakers.net/ext/f/iwBwKXnebp0R22wE2wuL3wAG/full.png

Tweakers met Greasmonkey en Tweakers 7.5 1.2.0
http://tweakers.net/ext/f/s9uq2SJlGmjWGzTIZhKvW2fT/full.png

Zoals je ziet is Tweakers 1.2.0 enabled en ziet de site onveranderd eruit.

Door Tweakers user _eXistenZ_, zaterdag 11 januari 2014 16:31

Ik zie het al, je gebruikt HTTPS om tweakers te benaderen. github.io (waar de theme vandaan komt) is alleen beschikbaar als HTTP, waardoor je browser het vertikt "onveilige" data in je beveiligde document te stoppen. Ga naar http://www.tweakers.net en alles doet het :)

Door Tweakers user segil, zaterdag 11 januari 2014 19:00

Ik gebruik HTTPS Everywhere.

Eerst gebruikte je https://github.com, die werkt wel goed. Kan je versie 1.2.0 niet weer op github.com zetten? ;)

Door Tweakers user _eXistenZ_, zaterdag 11 januari 2014 19:38

Eerst gebruikte ik helemaal geen Github om een externe bron in te laden via JS, maar stond de CSS gewoon inline in één regel gecomprimeerd. In het verleden heb ik hier testen mee gedaan maar met raw.github.com stuurt Github een header mee waardoor JS het niet kan inladen, omdat ze niet willen dat men github gebruikt als CDN.

Dat leverde voor mij een superkromme workflow op, omdat ik op userscripts.org elke keer als ik iets aanpaste daarweer een aangepaste versie van moest uploaden, en tijdens het devven werkte het ook bijzonder lastig voor me.

Dat is vanaf versie 1.2.0 opgelost omdat met Github Pages Github wél als CDN kan worden gebruikt, daarnaast is het nu mogelijk dat als ik wat moet fixen, en ik push het naar Github, iedereen direct de laatste versie van de CSS heeft, en niet handmatig dingen hoeft te downloaden of hoeft te wachten op de auto-update van Greasemonkey (als die het al doet).

Ik ben me er dus van bewust dat dit niet ideaal voor HTTPS is, en ik ben aan het kijken of ik via JS toch gewoon CSS kan inladen van HTTP ook al zit iemand op HTTPS, maar tot die tijd werkt via HTTPS mijn theme niet, tenzij je gewoon de inhoud van http://tweakers-7punt5.github.io/userscript/style.css in een nieuwe lokale userstyle zet en die inlaadt in je browser :)

[Reactie gewijzigd op zaterdag 11 januari 2014 19:41]


Door Tweakers user segil, zondag 12 januari 2014 16:14

Bedankt voor de tip. Dus de rest van de code op Greasemonkey heb ik niet nodig?

edit: ik heb de custom css optie gekocht bij Tweakers en jouw style.css gebruikt. Werkt nu prima, met https :)

[Reactie gewijzigd op zondag 12 januari 2014 16:19]


Door Tweakers user _eXistenZ_, zondag 12 januari 2014 21:35

Je hebt dan de inline tracker niet en geen auto-updates :) Mooi dat het weer werkt :)

Door Tweakers user CH4OS, zaterdag 25 januari 2014 22:06

Ik heb overigens nog een klein bugje ontdekt in de pricewatch:

screenshot

EDIT:
Die plugin is leuk, maar hierdoor krijg je op veel sites gewoonweg gezeik mee. Tweakers.net is daar één van. Alléén de login werkt via HTTPS (de quick login overigens niet) en terecht eigenlijk ook wel. Statische data die toch maar weinig veranderd, dat wíl je niet door een HTTPS-verbinding duwen elke keer weer. Een HTTPS verbinding is leuk, maar niet voor dingen als CSS-files, omdat ook die files elke keer worden opgehaald (omdat de pagina versleuteld wordt opgehaald en clientsided vertaald naar wat het worden moet).

Zet dus in HTTPS everywhere dat T.net via HTTP moet, dan kan je altijd nog de login via HTTPS doen.
Eerst gebruikte je https://github.com, die werkt wel goed. Kan je versie 1.2.0 niet weer op github.com zetten? ;)
nav bovenstaande, kan je dus ook wel concluderen dat het een beetje ver gezocht is, om een uitweg voor jou te vinden, terwijl je zélf de site via een omweg en niet (via t.net) ondersteunde wijze benaderd.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 25 januari 2014 22:13]


Door Tweakers user CH4OS, maandag 30 juni 2014 00:02

Tweakers heeft zo te zien onlangs weer wat aangepast, waardoor bovenin het een en ander niet goed meer komt te staan. Zo komt op de FP de quicklinks van de Pricewatch verschoven uit (al zou ik die zelfs liever weg hebben) en op het forum verschijnt die info bovenaan, waarmee je makkelijk en snel de URL kon pakken van het topic wat je bekeek.

Screens:
http://i.imgur.com/ze3g64A.png
en
http://i.imgur.com/UEctMTe.png

Ik gebruik overigens de custom CSS functionaliteit van Tweakers.net, zodat ik geen Greasemonkey hoef te gebruiken, ik zal die wel eens testen.

[Reactie gewijzigd op maandag 30 juni 2014 00:08]


Door Tweakers user Rostvertol-Mil, maandag 30 juni 2014 08:39

Heb er ook last van via greasemonkey, dus doe moeite kun je besparen :P

Door Tweakers user _eXistenZ_, dinsdag 1 juli 2014 17:45

Inmiddels gefixt, hoewel iets later dan gehoopt; ik heb momenteel thuis zelf geen internet vanwege een overstap.

De site userscripts.org lijkt er uit te liggen, daarom host ik em nu zelf op Github.io:
http://tweakers-7punt5.github.io/

:)

[Reactie gewijzigd op dinsdag 1 juli 2014 17:45]


Door Tweakers user CH4OS, donderdag 10 juli 2014 19:54

Thnx voor de update trouwens! Heb wel weer wat andere bugjes gevonden, met name op de Pricewatch:

http://i.imgur.com/x5QWWoQ.png

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.