Updates voor Tweakers 7.5

Tweakers 7.5 - Static header update

Door _eXistenZ_ op woensdag 6 augustus 2014 12:25 - Reacties (12)
Categorie: Updates, Views: 3.703

Tweakers 7.5 is sinds gistermiddag weer aangepast, vanwege de laatste update van Tweakers.net, waarin ze de header aangepast hebben.

Omdat de CSS vanaf github.io geladen, wordt is het een kwestie van een paar keer flink op ctrl-f5 rammen tot de browsercache is ververst alles er weer strak uitziet.

De layout is vanwege de header iets anders geworden, maar werkt nog steeds volgens hetzelfde principe, namelijk dat er meer op je scherm past als je niet overal van die blije verspillende loze ruimtes tussen zet.

Hiermee is tevens de V&A en de pricewatch gefixt, die deed laatst ook een beetje vreemd na een update van Tweakers.

Mochten jullie nog bugjes of grafische glitches waarnemen, verneem ik het graag!

Tweakers 7.5 - v1.2.0

Door _eXistenZ_ op woensdag 8 januari 2014 09:26 - Reacties (33)
Categorie: Updates, Views: 6.371

Na een poos geen updates te hebben verstrekt, heeft Tweakers.net dermate veel aangepast dat Tweakers 7.5 steeds verder kapot ging, en met het onlangs uitgebrachte responsive design (wat wel top is op mobiele devices!), was de maat vol ;)

Daarom heb ik gister weer eens flinke grote schoonmaak gehouden.

http://exhost.nl/etc/tweakers.net/tweakers7_style_topic/tweakers-ex-11.jpg

Wat is er zoal veranderd?

* Tweakers is teruggegaan van 4 naar 3 nieuwsitems vanwege het responsive design. Deze heb ik in de gedachtegang van Tweakers 7.5 weer rechts uitgelijnd en gestijld, net als de 4 nieuwsitems eerder ook waren.
* Op GoT waren posts niet meer mooi. Dit is gefixt.
* De zoekbalk is over de gehele site weer strakgetrokken, de tekst stond er half scheef in etc.

Tevens heb ik - dankzij het nieuwe Github Pages - iets opgezet waarmee het userscript de CSS direct van Github trekt door Github als CDN te gebruiken, waardoor we effectief gezien auto-updates hebben. Als ik wat fix en het push naar Github, heeft iedereen direct die fixes binnen \o/

Update-linkjes staan aan de rechterkant -->

Zoals altijd geldt: bij goede ideeën ontvang ik graag PullRequests op Github, op Github kunnen ook bugjes gemeld worden.

Tweakers 7.5 - v1.1.8

Door _eXistenZ_ op donderdag 27 juni 2013 11:00 - Reacties (11)
Categorie: Updates, Views: 5.826

Dames en heren,

nadat CptChaos mij meldde dat Tweakers.net zich vreemd gedroeg op de homepage , heb ik dit even onderzocht en hier een kleine fix voor uitgebracht. Dit kwam doordat Tweakers.net de HTML voor die nieuwsitems iets aangepast had waardoor mijn CSS niet meer matchte.

http://exhost.nl/etc/tweakers.net/tweakers7_style_topic/tweakers-ex-8.jpg

Inmiddels staat dus 1.1.8 live, dus hop hop naar Github of Userscripts.org de nieuwe versie met fix fetchen \o/

Mochten er meer vragen / verzoeken zijn, dan kun je die hieronder altijd kwijt, of via een PullRequest op Github.com :)

Tweakers 7.5 - v1.1.7

Door _eXistenZ_ op zondag 21 april 2013 20:17 - Reacties (11)
Categorie: Updates, Views: 4.414

Sommigen van jullie zien het al een paar dagen rechtsboven; er is (na lange tijd) weer een update van Tweakers 7.5. Dit maal 1.1.7, want versienummer 1.1.6 heb ik perongeluk overgeslagen :+

In deze release stap ik af van het systeem dat de CSS direct van m'n VPS geladen wordt, en keren we terug naar een simpeler systeem, namelijk dat de CSS gewoon in het userscript zelf zit. De reden hiervoor is dat Tweakers toch niet zo veel verandert dan geanticipeerd was, en er dus geen behoefte is aan het on the fly kunnen doorvoeren van CSS-wijzigingen.

Verder zit er wat community lovin' in, er was een PullRequest ingeschoten om e.e.a. aan de tracker te verbeteren, deze werkt nu boterzacht dankzij de arbeid van creesch.

Vanwege het ontbreken van E4X sinds Firefox 18 is de CSS gecompressed en staat alles op één regel, maar je vindt de CSS in originele vorm op Github. Daar is ook de laatste versie van het userscript te vinden, maar voor het gemak kun je die ook vinden op Userstyles.

De linkje staan zoals gebruikelijk aan de rechterkant -->

P.S.

Mocht je zelf kleine fixes of wijzigingen willen inschieten als PullRequest, dan mag dat tegen de branch develop.

Tweakers 7.5 - v1.1.5

Door _eXistenZ_ op maandag 26 november 2012 17:38 - Reacties (18)
Categorie: Updates, Views: 4.152

Weer een nieuwe update en dit maal een vrij ingrijpende qua code / werking: de CSS is losgetrokken van de het UserScript (de JS dus), en de CSS wordt vanaf een externe server geladen.

http://i.imgur.com/jD6hY.jpg
Random plaatje dat ik vond doen ik op CDN Googlede

Dit doe ik vanwege onderstaande voordelen:
  • Mensen die geen UserScript willen kunnen direct de CSS pakken en deze gebruiken
  • E4X wordt uitgefaseerd in Mozilla Firefox, waardoor GM_addstyle niet meer werkt vanaf versie 17, en hiermee wel.
  • Ik hoef niet te vertrouwen op het updatemechanisme van Greasemonkey of handmatige acties van gebruikers, maar kan ze direct de laatste CSS pushen met kleine fixes etc.
Ook zijn er nadelen:
  • Vanwege een externe import van de CSS kan het enigsinds vertragen t.o.v. GM_addstyle. Echter valt dit mee omdat ik headers stuur dat de browser 2 uur lang de CSS mag cachen en deze file dus uit de lokale cache zal serveren waardoor er geen vertraging optreedt.
Ik durf niet met zekerheid te zeggen of e.e.a. goed werkt in alle browsers, in Opera wilde gisteravond het userscript niet laden, maar ik hoop op support van jullie om z.s.m. de bugjes uit deze opzet te strijken zodat we een stabiele versie kunnen hebben die in alle major browsers werkt.